Rulada de biscuiti

de LC in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 6131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de napolitana
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 175 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Pentru crema de lapte praf:
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g lapte praf
  • nuca de cocos roz dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti:

Se macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele).

Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid ( dar lichid, sa nu faceti ca mine sa va grabiti ca fata la maritat...si atentie sa nu sara pe manute!) turnati cele 175 ml de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Dam deoparte de pe foc si amestecam energic cu pesmetul de biscuiti.

Crema obtinuta sa intinde imediat peste foaia de napolitana.

Pentru crema de lapte praf punem la foc apa, zaharul si untul la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos si amestecam energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti si apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Invelim in folie alimesntara si dam la rece...de preferinta peste noapte.

Este o prajiturica racoroasa, simpla si perfecta pentru cei care nu prea mai au dinti! ( asa a zis mama, persoana in cauza :))) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti