Rulada de porc cu carnat

de delia64 in Mezel de casa, 23 Mai 2014 | 7811 vizualizari

 

In fiecare an la taiatul porcului fac aceasta rulada .
Vara cand merg la munca campului pun cate o bucatica din consistenta rulada care este satioasa si gustoasa , de ce nu si sanatoasa in comparatie cu mezelurile din comert care au acela-si gust si sunt pline de grasime si conservanti .

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc
  • 1 fir carnat de casa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • ata pentru cusut
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu carnat:

Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi .

Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se  pune un fir de carnat si se ruleaza .

Se coase cu o ata rezistenta si se lasa la afumat , se dau cate un fum timp de 3 zile .

Se lasa 2/3 zile la aer si se  pastreaza in congelator  .

Eu am facut 2 bucati , una am consumat-o la sarbatorile de iarna  iar a doua am decongelat-o doar ieri .

Pofta buna dragii mei !!!

TIPS-URI

1

Se consuma la micul dejun alaturi de branza si rosii sau ceapa rosie .

2

Se poate pregati un papricas de cartofi si cateva feliute din gustoasa rulada .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii