Rulada de pui cu ciuperci si bacon

de Rocsi in Pui, 10 Feb 2016 | 6277 vizualizari

 

O reteta simpla, potrivita oricand, oriunde...Am combinat ingredientele in asa fel incat, sa fie si pe placul meu, ca eu sunt putin mai mofturoasa, recunosc, dar a iesit asa cum mi-am dorit.

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati piept de pui dezosat, mai mari
  • 8 fasii de bacon afumat
  • 150 gr mozzarella
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • boabe de piper alb
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ciuperci si bacon:

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora.

Spalam ciupercile, le punem intr-o sita la scurs. Mozzarella o scurgem de zeama, o taiem fasii ca niste degetele. Scoatem pieptul, asezam prima bucata pe un tocator.

Punem cate 4 fasii de bacon, apoi, pe un capat, asezam ciuperci si mozzarella. Rulam cat de strans putem, iar la imbinare punem scobitori sa stea bine prins.  La fel procedam si cu cealalta bucata de piept. Ungem cu putin unt un vas yena, punem sucul de rosii si 1 cana cu apa.

Asezam ruladele in vas, deasupra punem bucatele de unt. Le presaram cu ierburi de provence si boabe de piper alb. Punem capacul pe vas, il introducem in cuptor si il aprindem. Reglam o temperatura de circa 180 de grade, lasam ruladele cam 40 de minute.

Dupa acest timp scoatem capacul, le stropim cu zeama din vas, le mai lasam 10-15 minute, cat sa prinsa o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca si servim. Daca vreti sa taiati rulada foarte bine, atunci lasati sa se raceasca de tot. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.02.2016, 21:47

Rahela, te astept cu impresii!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:32

Rocsi 1

21.02.2016, 18:03

Elena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la cuptor