Rulada din carne de porc afumata

de Constelatialeu in Porc, 23 Dec 2015 | 9523 vizualizari

 

Cand se transeaza porcul, dar nu ca la macelarie ci asa cum am pomenit eu de mic copil,dupa ce se ia osanza este o bucata de carnita foarte subtire, nu stiu cum se numeste, dar partea aia obisnuim sa o afumam si sa o pregatim in diverse forme. Azi am ales o rulada fiarta-n zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • cca 560 g carne de porc afumata ( partea de la burta sau fiecare de care are)
  • 200 g carne d eporc tocata
  • 1 ou
  • piper
  • 3 cepe verzi doar partea alba
  • boia iute
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 1 si 1/2 l zeama de varza
  • 1 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc afumata:

Mai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil. Apoi intindem carnea tocata pe toata suprafata si rulam cat putem de strans, in asa fel incat sa nu iasa carnea tocata afara si tavalim prin boia iute. Apoi bucata rulata o impachetam in hartie de copt si legam bine cu sfoara, apoi o infasuram in folie alimentara si inodam bine capetele, intepam din loc in loc cu o frigaruie. Intr-o cratita mai inalta turnam zeama de varza si apa, punem boabe de piper si foi de dafin si bagam bucata de rulada, punem cratita pe foc sa fiarba, am fiert-o aproape 2 ore la foc domol. Dupa ce a fiert, scoatem din zeama desfacem rulada, o lasam putin sa se zvante si o mai tavalim un pic prin boia iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Corinuta 1

24.12.2015, 20:26

ioi tu Cleme, cum arata!

simona72 1

25.12.2015, 13:26

Ce faina ti-a iesit! Am pus reteta la pastrare sa o probez.

mihaelar63 1

15.12.2016, 20:53

Super reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne frageda de porc la cuptor