Dupa cum am promis, am facut aceasta rulada si cu ciocolata pentru printisorul meu, care este un mare ciocolatos, nu stiu cu cine o semana ca noi, nici unul nu am fost ciocolatosi, zic nu am fost, pentru ca de ceva timp, eu una am devenit dependenta de ciocolata, sper sa nu ma tina mult :)):))
Dupa parerea mea, aceasta rulada se poate adapta dupa bunul plac, trebuie doar sa avem putina grija la cantitatea de lapte si faina, in functie de ce punem in ea.
Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugam peste amestecul de faina si lapte cacaoa. Cand laptele a inceput sa fiarba turnam amestecul rezultat mai sus, in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, trebuie sa iasa ca o budinca. Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta de rom, dupa care lasam sa se racoreasca.
In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos, peste care vom pune cu lingura din crema, nivelam cu atentie pentru anu strica stratul de cocos, dam la rece 30 de minute.
Mixam frisca foarte bine, iar la sfarsit vom pune si intaritorul. Caramelizam cele 4 linguri de zahar, peste care vom pune nucile maruntite, apoi le scoatem pe o hartie de copt si lasam sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele sau la robot. Peste stratul de crema punem frisca, iar peste frisca nucile caramelizate. Dam din nou la rece pentru 1 - 2 ore cel putin.
Taiem fasii subtiri cu un cutit dat prin apa rece ( pe latimea tavii), pe care le vom rula ajutandu-ne de o furculita si de degete, astfel formand ruladele.