Rulouri cu crema de alune de padure

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Oct 2016 | 2806 vizualizari

 

Dintre rulourile pregatite pana acum, acestea cu crema de alune de padure mi-au placut cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 50 g unt;
  • 1 mana alune de padure;
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de alune de padure:

Rulourile:

Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

 

Crema de alune:

Se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit dinainte si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit.

Cand se raceste, crema se mai ingroasa.

Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta, care se toarna peste crema, impreuna cu alunele macinate si se mai amesteca un pic cu mixerul.

 

Dupa ce s-au racit rulourile, se scot cu grija de pe forme, se umple cu crema si se pudreaza cu zahar.

 

Timp: aprox 1h

Portii: 2 tavi

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/rulouri-cu-crema-de-alune-de-padure.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Catalina L 1

04.10.2016, 20:12

minunate

anca_rm 1

05.10.2016, 09:46

rapid si gustos

Ancutsa 1

05.10.2016, 10:10

Catalina, multumesc mult!

Anca, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion