Rulouri cu crema de vanilie

de adela1981 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 37864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cca 35-40 rulouri:
  • 250 g untura ( unsoare de porc)
  • 500 g faina alba
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • sare
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g amidon alimentar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat / 1 pastaie vanilie
  • 200 g zahar
  • 200 smantana pentru frisca
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 8 linguri apa
  • o lingura unt
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca de cocos / migdale / nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de vanilie:

Pentru inceput pregatim crema, galbenusurile se amesteca cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, intre timp punem laptele pe foc pana ce se infierbanta. Apoi adaugam amidonul la galbenusuri si amestecam. Turnam laptele fierbinte in fir subtire si amestecam incontinu. Punem pe foc mic si lasam sa se ingroase, amestecam incontinu, sa nu se prinda de fundul cratitei. Asezam o folie alimentara deasupra si lasam sa se raceasca.

Batem frisca si punem la rece.

Dupa ce s-a racit budinca adaugam treptat cate o lingura de frisca si amestecam. Dam crema la rece pana la intrebuintare.

Punem faina pe masa de lucru, adaugam un praf de sare, untura si smantana si framantam cu mana. Pe urma adaugam oul batut si drojdia amestecata cu laptele caldut si vanilia. Framantam un aluat care nu se va lipi de masa de lucru si il intindem cat mai subtire posibil. Pe urma taiem fasii cu un cutit si luam cate o forma si rulam, apoi taiem si apasam putin cu degetele sa nu se desfaca cand se coc.

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc ccca 20 minute, pana ce sunt maronii pe fund, deasupra nu se vor colora, vor ramane albe.

Se lasa la racit si se umplu cu crema de vanilie. 

Pentru glazura, fierbeti un sirop din apa si zahar, apoi adaugati untul si lasati pana ce se topeste. Pe urma adaugati cacao cernuta si amestecati foarte bine.

Se dau rulourile prin glazura si se trec prin nuca de cocos, migdale macinate sau nuca.

TIPS-URI

1

Tipsuri : se pot umple cu diverse creme si da prin nuca sau migdale macinate ( sau chiar alune) . Pe parcurs am sa fac cu alte creme .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:00

adela1981 1

09.04.2013, 18:16

JudithPapp 1

12.01.2018, 14:54

Super bune ! Am crezut că e mai migalos, dar se face f uşor. F f bună reteta. Am încercat+o şi o recomand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri umplute cu crema fiarta