Pentru azi,vin in ajutorul persoanelor cu regim sau dieta;nu stiu sigur pentru ca nu am avut nevoie niciodata,dar vedeti voi unde o incadrati important e ca nu are carne
Se fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin verde tocat,rucola de asemenea taiata marunt,sare,piper si un praf de nucsoara
Dovleceii spalati,uscati,se taie pe lung(cu tot cu coaja) in felii subtiri(cu feliatorul)se pudreaza cu sare apoi se pun pe gratar cate 1min pe fiecare parte apoi se scot pe un platou
Pe masa de lucru se pune o foaie de lasagna,deasupra 2-3felii de dovlecel,1lingurita ricotaintinsa nu pe toata suprafata,doar intr-un capat,se ruleaza strans,se taie ruloul pe jumatate iar bucatile se pun intr-un vas uns cu unt;se procedeaza la fel pana se termina si vasul este plin;nu trebuie lasat goluri intre ele pentru ca altfel nu mai stau in pozitie verticala;se toarna 1ceasca suc de rosii dizolvat cu putina apa daca-i prea gros,se acopera vasul si se lasa la cuptor 20-25min.
Se serveste imediat cu rucola ramasa!