O reteta festiva pentru a treia zii de Craciun.La Multi Ani pentru toti cei care isi serbeaza astazi ziua de nume.
Tocati ciupercile si firele de ceapa verde apoi caliti-le in putin ulei pana ce se evapora apa lasata de la ciuperci. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.
Bateti cotletele de porc cu un ciocan de snitele sau un facalet apoi asezati in mijloc cate o lingura din ciupercile calite.
Rulati carnea usor sa nu se rupa avand grija sa tineti ciupercile la mijloc apoi intepati rulourile usor cu scobitori pentru a nu se desface.
Tocati ceapa uscata si caliti-o in putin ulei. Prajiti rulourile cam 1-2 minute pe fiecare parte alaturi de ceapa apoi scoateti-le pe o farfurie. Dati rosiile in bulion printr-o sita pentru a elimina semintele si cotoarele si adaugati pasta obtinuta peste ceapa calita, cand aceasta incepe sa fiarba adaugati rulourile.
Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru 40-50 de minute amestecand din cand in cand. Acum este momentul sa potriviti de sare si piper.
Serviti cu piure de cartofi in care puteti adauga putina branza de oaie si un fir de ceapa verde tocat marunt.
POFTA BUNA!!!