Rulouri de post cu nuca (sarailie)

de Gicuta in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 10731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g nuci pisate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 ml ulei
  • Sirop:
  • 250 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de post cu nuca (sarailie):

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse in 4-6 dreptunghiuri. Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de nuci și se rulează.

Se așează rulourile in tavă, se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a patrunde mai bine. Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja incins. În timp ce tava este la cuptor, se face un siropdin apă, zahăr, coajă de lămâie și vanilie . Când scoatem tava din cuptor, turnăm imediat siropul.

Se lasă să se răceasca timp de câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de post cu nuca (sarailie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.03.2015, 14:43

Tare bune!

mirela0911 1

19.03.2015, 15:14

Ce bunatate!

Bucataras Monica 1

30.03.2015, 16:10

super bune ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune