Din ce in ce mai multa lume descopera gustul deosebit,usor dulceag,textura cremoasa a cartofilor dulci,dar si aportul lor la sanatatea noastra.
Acesta are mai multe beneficii nutritive decat cartoful normal:ofera cu 50% mai multe fibre,nivel ridicat de betacaroten,contine cantitati semnificative de vitamine si minerale.
Cartofii dulci sunt originari din America de sud si fata de rudele sale care cresc sub pamant acesta creste pe tulpina.
Cartofii dulci pot fi copti intregi,prajiti sau preparati sub forma de piure ca in reteta urmatoare.
Ingrediente pentru rulourile de pui:
Ingrediente pentru piure de cartofi dulci:
Mod de preparare piure de cartofi dulci:
Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o cratita mare cu apa rece,cat sa-i acopere,cu un praf bun de sare,si da-i la fiert,la foc mic 15-20 de minute,pana se simt moi cand sunt intepati cu cutitul.
Paseaza cartofii prin sita sau cu un pasator special.Ca sa obti un piure si mai fin,paseaza cartofii prin sita cu o spatula.
Intre timp,incalzeste laptele intr-o craticioara.
Amesteca pireul de cartofi intr-o tigaie fara grasime,pe foc foarte mic,ca sa-i usuci putin,apoi ia-l de pe foc si bate-l cu unt,cu o lingura de lemn.Asezoneza cu sare si piper,dupa gust.
Cand laptele incepe sa fiarba,torna-l peste cartofi si bate bine.
Pentru un piure gustos,catifelat,amesteca in el cateva nuci de unt si o lingura de mustar Dijon.
Acesta este cel mai bun piure pe care l-am mancat vreodata!:)
Mod de preparare ruloul de pui:
Bate feliile de carne(acoperite de folie alimentara ca sa nu sara resturi) cu ciocanul,apoi freaca-le cu sare si piper.
Pune pe fiecare felie de carne cate una de sunca si una de cacaval,ruleaza si fixeaza cu o scobitoare.
Bate ouale cu un praf de sare,piper si patrunjel uscat.
Da rulourile prin ou,faina,apoi prin pesmet.
Prajeste-le in baie de ulei incins,cate doua minute pe fiecare parte.Scoate-le pe hartie absorbanta.
Serviti rulourile de pui cu piure delicios de cartofi dulci.
Pofta buna!