Mi-a placut foarte mult sosul de rosii, a fost delicios.
Am curatat de coaja rosiile si le-am taiat cuburi; am incins uleiul de masline si am adaugat cateii de usturoi, feliati. Nu-i ardeti, ci ii prajiti putin. Am adaugat rosiile si restul ingredientelor: dafin, scortisoara, zahar, oregano, sare. Am lasat pe foc sosul cca 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana acesta a inceput sa scada si sa se ingroase. Inainte de a-l folosi inlaturati foaia de dafin.
Am feliat vanata (cat mai subtire, eventual folositi o razatoare) pe lungime; feliile de vinete le-am uns cu putin ulei si le-am pus pe grill, cate 3 minute pe fiecare parte, pana s-au inmuiat un pic.
Am amestecat crema de branza cu branza de vaci si verdeata tocata; am potrivit gustul de sare si piper.
La un capat al feliei de vanata am pus o lingurita de umplutura si apoi am rulat.
Intr-un vas Jena am turnat sos, cat sa-i acopere fundul; am transferat rulourile si am turnat peste fiecare dintre ele cate o lingura de sos.
Am tinut vasul in cuptorul preincalzit, 15 minute, am scos vasul si am presarat cascavalul ras, apoi am mai copt 10 minute.
Am presarat putin patrunjel verde.
1
Puteti inlocui crema de branza cu branza de capra.