Rulouri din foietaj umplute cu budinca

de Merisor in Prajituri, 29 Ian 2013 | 51093 vizualizari

 

Este prima data cand incerc rulourile cu aluat de foietaj si am fost foarte incantata de cum au iesit.
De obicei folosesc varianta aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-39723.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru foietaj:
  • 3 oua
  • 1 pachet unt
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)
  • Pentru umplut Crema alba:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • Crema neagra
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budunca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din foietaj umplute cu budinca:

Facem intai aluatul pe care trebuie sa-l tinem la rece cateva ore.

Punem untul la topit.  Cand s-a topit se dau deoparte 9 linguri si se inlocuiesc cu 9 linguri de ulei si o mana de faina. Se amesteca bine pe foc sa nu ramana cocoloase, apoi se da deoparte.

Peste cele 9 linguri de unt  date deoparte se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit bine aluatul de ungere se poate utiliza. 

Facem intre timp cremele(separat).

Se amesteca faina cu budinca, zaharul, sarea, esenta si putin lapte rece, apoi se adauga restul de lapte caldut si se fierbe la foc mediu, mestecand continuu. Cand s-a ingrosat si a dat in clocot se ridica de pe foc si se incorporeaza untul.

Aluatul se va intinde pe masa se va taia fasii de 2 cm si se va rula pe forme.

se aseaza in tava tapetata cu hartie si se coc aproximativ 30 minute la 180 grade.

Se scot de pe forme calde, se lasa la racit si se umple cu budincile racite si ele.

Se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este indicat sa fie umplute cu o crema putin mai groasa, pentru ca foietajul se va inmuia in timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din foietaj umplute cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise (Reteta Video)