Rumos-pupos

de misha71 in Prajituri, 4 Ian 2010 | 18484 vizualizari

 

A se citi rumosh-puposh.
In poza este cea cu zahar pudra. Cealalta, cu glazura de cacao este prajitura cu mac.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6-7 linguri nuci macinate
  • 1 virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 15 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 125 g margarina
  • Pentru ornat:
  • 10 albusuri
  • 2 cani (de 250 ml) cu zahar
  • Blatul se insiropeaza cu 250 ml rom (NU esenta)
Portii: 45
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumos-pupos:

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile. Se toarna in tava in care ati pus hartie de copt si se pune la cuptor la foc mic spre mediu.

Crema: Galbenusurile, laptele, zaharul si cacao se amesteca si se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a legat, se ia crema de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi untul si margarina si se freaca foarte bine.

Ornarea: Se bat albusurile cu o cana si jumatate de zahar pe baia de aburi pana se intaresc foarte bine. Separat se topeste jumatatea de cana de zahar ramasa pana ajunge la culoarea caramelului, apoi cu multa grija se adauga peste albus si se bate incontinuu si repede.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu 250 ml de rom (NU esenta). La mijloc se pune crema si se orneaza cu compozitia de mai sus sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rumos-pupos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine