Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Iul 2010 | 28198 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 80 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 50 ml lichior de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu ciocolata:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.

Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.

Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.

Pornind de la cevabun am adaptat si am ajuns la ceva si mai bun. Na, ma laud si eu...:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Miha 1

21.04.2013, 20:02

offf... te tii scai de om...

ela 1

01.03.2014, 00:21

iar am revenit ,cam in aceiasi perioada a anului ma ia pofta

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 15:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]