O salată proaspătă, bună, revigorantă și colorată e binevenită oricând pe masă! Chiar și în zilele geroase putem simți căldura verii, prospețimea naturii și bucuria gusturilor!
Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante.
Spălăm și curățăm și legumele de coji, după care le tăiem după preferință:
- cepele le tocăm mărunt și le frecăm cu un praf de sare și câteva picături de ulei pentru a-și lăsa iuțeala;
- tăiem castravetele și roșiile în cuburi mici;
- curățăm măslinele de sâmburi;
- scurgem boabele de porumb de apă;
- rupem frunzele de salată cu mâna sau dacă sunt mai ferme le tăiem cu cuțitul.
Într-un vas larg amestecăm toate ingredientele și potrivim gustul de sare, ulei și zeamă de lămâie.
Servim salata în boluri, simplă sau alături de diverse preparate (fripturi, mâncăruri de legume) cu pâine proaspătă sau prăjită.
1
Dacă doriți o salată mai bogată puteți pune ardei proaspeți (tăiați cuburi), morcov ras fin, cașcaval, telemea, oua fierte, bucăți de carne sau pește.