Salata araba de rucola

de Mihaela11_jo in Salate, 6 Dec 2010 | 7514 vizualizari

 

Specific salatei arabe de rucola este ingredientul sumac ("summaq").
Sumac este o planta care traieste in Orientul Mijlociu,Africa si America de Nord.
Se prezinta sub forma de tufisuri sau copaci care variaza intre 1 si 10 m inaltime.
Florile au culori variate:verzui,crem sau rosii.
Fructele se prezinta sub forma de manunchiuri de boabe de culoare rosie inchisa caracteristica.
Sumac inseamna "rosu".
Este folosit in bucataria araba la salate si mancaruri de carne in scopul obtinerii unui gust acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)
  • 2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sumac
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata araba de rucola:

 Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata araba de rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu fasole galbena pastai, rubarba, migdale si rucola