Salata Cezar

de Zamfira in Salate, 22 Iul 2012 | 20139 vizualizari

 

Numele său îi este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o în 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana-California, fondat de Cardini în perioada prohibiţiei americane, păstrează încă în servire amprenta inventatorului său şi prepară salata direct la masă, în faţa clientului.
Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume şi nu numai.

 

INGREDIENTE

  • salata
  • friptura - piept de pui
  • cateva feliute bacon (rumenite)
  • 1-2 rosii
  • ceapa rosie sau verde
  • 2-3 oua fierte tari
  • branza daneza(feta) sau parmezan razuit
  • crutoane

Dressing: 2-3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sau otet (1 lingura) 1 lingura mustar 1 lingura maioneza 3 catei de usturoi (pisati)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Cezar:

Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.

Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.

Pregatim dressingul: amestecam toate ingredientele si adaugam putina apa ( eu am pus 1/2 pahar).

Spalam si stergem frunzele de salata, apoi le rupem.

Atentie: salata Cezar nu trebuie amestecata, foarte mult cconteaza ordinea ingredientelor.

Primul strat: salata, rosii, ceapa, oua, buctele gratar, bucatele bacon, piper, dressing (1/2 din cantitatile pregatite).

Al doilea strat: salata, rosii, ceapa, oua, bucatele gratar, bucatele bacon, piper, dressing.

In final: bucatele branza sau parmezan ras si crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Cezar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]