Salata cu dovlecei si vinete

de -Licurici- in Salate, 17 Iul 2015 | 5224 vizualizari

 

O salata rapida si gustoasa, perfecta intr-o zi calduroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel galben mic
  • 1 dovlecel zucchini
  • o vanata lunga
  • 80 g branza de capra
  • 2 linguri maioneza
  • 1 iaurt natur mic
  • 5-6 catei de usturoi
  • o rosie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu dovlecei si vinete:

  • Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung.
  • Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte.
  • Intre timp, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, putina zeama de lamaie si o jumatate de litru de ulei.
  • Intr-un blender, am pus doua linguri de maioneza, iaurtul si usturoiul si am amestecat pana s-a format un sos, apoi am adaugat sare (nu este nevoie de multa sare pentru ca branza este sarata).
  • Dupa ce s-au racit, am pus legumele pe un platou, am adaugat branza taiata in cubulete, sosul, din loc in loc si rosia taiata in felii mai groase.

TIPS-URI

1

Sosul se poate face picant, adaugand piper sau fulgi de chilli.

2

In loc de branza de capra, se poate folosi branza feta.

3

La sfarsit, se pot presara si seminte sau alune maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu mar, telina, sfecla, morcov si lamaie