Va recomand aceasta salata care se poate consuma in orice moment al zilei
Se pregateste mai intai cele doua sosuri: pentru sosul de maioneza se pune intr-un bol inalt 1ou intreg, 1lingurita cu mustar, 1lingura cu zeama de lamaie, 100ml ulei, un praf de sare apoi cu blenderul vertical,tinut in aceeasi pozitie fara sa se miste, se proceseaza pana nu mai este ulei la suprafata si s-a format maioneza apoi se rastoarna intr-un bol si se lasa la frigider;pentru sosul de avocado,se pune in blender pulpa de la un avocado impreuna cu 1lingurita de zeama de lamaie, iaurtul, se paseaza pana rezulta o crema fina, se potriveste de gust apoi se rastoarna in tr-un bol si se lasa la frigider.
Morcovii curatati, spalati, se fierb apoi se scurg, se taie cubulete si se pun pe farfurie; pulpa de la al doi-lea avocado se taie cubulete, se stropeste cu lamaie si se pune pe farfurie; ouale fierte, curatate de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun pe farfurie; somonul de asemenea taiat cubulete se pune pe farfurie
In cupe sau boluri, se pun intercalat toate ingredientele taiate (dupa imaginatia fiecaruia), cu sosuri intre ele iar pe ultimul strat, se fac moturi cu poshul din ambele sosuri apoi se serveste.