Salata de boeuf

de Julie in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2010 | 12619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g morcov
  • mazare - o cutie mica
  • o telina potrivita
  • o radacina pastarnac
  • 300 g carne de porc (fara grasime)  sau un piept de pui
  • castraveti murati-  un borcan de 800g (cam 6-7 bucati)
  • 4-5 gogosari in otet
  • sare, piper

Pentru maioneza:

  • 4 galbenusuri( 2 fierte, 2 crude)
  • 0,5 l ulei
  • 2 lingurite mustar clasic
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Se pun la fiert cartofii in coaja.
Separat se fierb morcovul, telina si pastarnacul.
In alt vas se fierbe carnea.
Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si
se curata de coaja ,apoi se taie cuburi mici.
Morcovul, telina, pastarnacul, carnea , castravetii si gogosarii
se taie de asemenea in cuburi.
Toate se pun intr-un vas mai mare ,sa poata fi amestecate.
Se adauga mazarea, sare si piper dupa gust si se amesteca.
La sfarsit adaugam 2-3 liguri cu maioneza si amestecam din nou.

Preparam maioneza:
Se paseaza cu o furculita galbenusurile fierte, se adauga  galbenusurile crude si se amesteca cu mixerul, incorporand si uleiul in fir subtire. Dupa ce a crescut maioneza, se pune mustarul, sarea si zeama de lamaie, dupa gust.

Se aseaza salata pe platou si se intinde deasupra restul de maioneza.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Se serveste rece ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernute picante de cartofi