Salata de boeuf

de oana_d in Salate, 25 Noi 2010 | 7336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 3-4 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel mari
  • 5-6 cartofi
  • o telina
  • un borcan mare de castraveti murati
  • 500 g maioneza
  • sare, piper, mustar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot imediat si se pun deoparte intr-un castron (daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale si lesioasa la gust). Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in pumn. La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.

La urma se da carnea prin masina de tocat si se adauga la legumele taiate. Se da sare, piper, cateva linguri de mustar

Se lasa deoparte si se face o maioneza de aprox. 500 g. Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.

Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri (din cantitatea aceasta au iesit 3 salate de marime medie) si cu restul de maioneza (daca doriti, puteti lasa ceva mai multa pentru decor) plus alte ingrediente (masline, gogosari, ou fiert, etc.) se decoreaza salata si se serveste.

TIPS-URI

1

Cantitatea de carne sa fie cam 30-40% din cantitatea totala de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]