Salata de Boeuf

de Dya Daniela Andrei in Salate, 27 Dec 2014 | 6993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele, cât şi cantitatea acestora, variază în funcţie de preferinţele fiecăruia. Eu am folosit următoarele cantităţi:
  • 1 kg pulpă dezosată de vită
  • 200 gr măsline negre
  • 4 cartofi potriviţi
  • 2 morcovi mari
  • o ţelină
  • 2 bucăţi de păstârnac
  • un borcănel de 400 gr cu muştar de Tecuci
  • un borcan de 800 gr cu mazăre fiartă
  • un borcan de 800 gr cu castraveţi la oţet
  • un borcan de 800 gr cu gogoşari la oţet
  • Pentru maioneză am folosit:
  • 5 gălbenuşuri fierte,
  • 5 gălbenuşuri crude,
  • aprox. 700 ml ulei si un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece  are nevoie de un timp îndelungat de fierbere).

Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar. Cartofii îi fierbem în coajă.

Între timp, pregătim maioneza: pasăm gălbenuşurile fierte (şi răcite) împreuna cu cele crude (la temperatura camerei) si cu un praf de sare, amestecând bine cu o lingură de lemn şi având grija să nu rămână cocoloaşe. Din acest punct am folosit mixerul: adăugăm ulei,  puţin cate puţin, până ce maioneza ajunge la consistenţa dorită.

Carnea şi legumele, fierte şi răcite, le tocăm apoi în cuburi mici. La fel procedăm şi cu gogoşarii şi castraveţii la oţet.

Aşezam toate ingredientele într-un vas mare, adăugăm muştarul şi maioneza, amestecând până la încorporarea completă.

Se ornează după plac. Poftă buna!

TIPS-URI

1

Gogoşarii şi castraveţii la oţet se taie cuburi mici şi se pun într-o sită, presându-i uşor, pentru a elimina surplusul de lichid conţinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.12.2014, 20:53

Sa stii ca as servi putina salata de boeuf!

MOKUSKA 1

27.12.2014, 21:15

ne place

Dya Daniela Andrei 1

28.12.2014, 07:49

Cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]