Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti.
Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Intre timp pregatim restul ingredientelor.
Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram sare peste ea si o stropim cu zeama de la 1/2 lamaie.
Punem un capac la bol si o lasam sa se odihneasca asa pana cand o vom amesteca cu restul ingredientelor.
Gogosarii, ii spalam, ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem julien.
Ii punem intr-un bol.
Indepartam capetele si coditele de la peste si ii adaugam in bol peste gogosari.
Scurgem apa de la cartofii, ii trecem prin jet de apa rece, apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari.
Iii adaugam intr-un bol, separat de restul ingredientelor.
Facem o maioneza clasica.
Amestecam un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si putina sare si picuram putin cate putin ulei mixand energic, iar cand se ingroasa, adaugam zeama de la 1/2 lamaie si mai picuram ulei pana obtinem consistenta dorita.
Amestecam maioneza cu cartofii din bol, apoi adaugam si restul ingredientelor si le amestecam usor sa nu se striveasca.
Pofta buna!
1
Se mai pot adauga la salata, masline mai putin sarate.