Salata de conopida

de Bunica in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 7640 vizualizari

 

În Pelerinajul din Israel, am descoperit această minunată salată cu maioneză de post și, cum nu puteam să rămân doar cu gustatul, fără să fac rost de rețetă, acum o împărtășesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g conopidă
  • maioneză de post
  • 250-300 g orez
  • 150 ml ulei
  • 150 mlapă minerală
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • o linguriță mustar clasic
  • 2 grăunți de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare.

Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se lasă la răcit.

După ce a fiert și s-a răcit, conopida se desface în bucățele mici. Usturoiul il dam pe razatoare sau il pisam fin si-l amestecam cu conopida.

Într-un vas, pune orezul, uleiul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare, un vârf linguriță piper, muștarul și jumătate din apa minerală.

Flolosește blenderul vertical sau poți folosi orice fel de blender și pasează /amestecă compoziția de maioneză.

Pune conopida într-un bol sau farfurie si maioneza deasupra.

 Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Apa minerală se pune cu moderație.

2

Dacă vrei să fie mai galbenă, pune puțin șofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane cu garnitura de orez