Sunt mai multe feluri in care poti prepara o maioneza de post, dar eu o prefer pe cea care se face cu cartofi copti .
Pentru maioneza:
Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.
1
un alt fel de maioneza de post este cea facuta cu telina fiarta, ulei si lamaie.