Salata de dovlecel cu sos de iaurt si usturoi

de Adi in Salate, 7 Iun 2020 | 7055 vizualizari

 

Ne plac salatele acestea mai fresh din legume și sosuri cu usturoi si le preparam, in general in zilele toride de vara.
Dar merg oricand ca gustari sau aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel crud
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 linguri de maioneza
  • 2-3 linguri de iaurt
  • sare si piper
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecel cu sos de iaurt si usturoi:

Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare.

Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur, trebuie sa-i indepartam si semintele.

Noi am avut un dovlecel crud.

Presaram sare si piper peste razatura de dovlecel si o punem intr-o tigaie unsa cu putin ulei.

Punem tigaia la foc incet, o acoperim cu un capac si lasam dovlecelul sa se inabuse 2-3 minute, cat sa se patrunda usor si sa nu ramana crud.

Transferam razatura de dovlecel intr-o sita si o lasam la scurs.

Intre timp, tocam mararul marunt, curatam usturoiul si il dam pe razatoare.

Cand razatura de dovlecel este scursa si racita, o amestecam usor cu maioneza, iaurtul, mararul tocat si usturoiul razuit.

Mai adaugam, daca este cazul, sare si piper si dam salata de dovlecel la rece, intr-un vas cu capac.

Este foarte gustoasa rece de la frigider!

TIPS-URI

1

In timpul prepararii termice nu amestecam dovlecelul, pentru a nu se transforma in piure.

2

Cantitatile de iaurt, maioneza si usturoi nu sunt stas, fiecare le adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa de legume cu capere