Salata de “icre false”

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 12640 vizualizari

 

Intr-o seara m-a apucat o pofta teribila de salata de icre. Dar nu aveam icre... Pana la urma m-am descurcat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g gris
  • 1 ceapa
  • 70-100 ml ulei
  • 1 conserva peste in ulei (aprox.170 g)
  • 1 lamaie
  • sare, piper, chili
  • 2 lingurite ardei rosu mixat (optional)
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de “icre false”:

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute).
Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu ulei ca la icrele obisnuite, zeama de lamaie dupa gust si jumatate de ceapa tocata fin.
In jumatate din “icre” puteti pune condimente rosii, ardeiul rosu mixat, ca sa para icre rosii, restul le lasati albe.
Le garnisiti cu masline, felii de lamaie sau faceti tartine.
Sunt delicioase. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de “icre false”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]