Salată de paste cu somon afumat

de miki_a in Paste, 13 Oct 2015 | 5078 vizualizari

 

O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei culinare, nu ai timp sau chef de gătit şi se mai anunţă şi musafiri!
O faci cu ce ai la îndemână, în frigider şi camară, iar improvizaţiile pot fi fără număr!
Sper să vă placă şi ideea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă albă;
  • 1 ceapă roşie;
  • 2 castraveţi mici verzi;
  • 1/2 ardei kapia;
  • 1/2 ardei gras verde;
  • 200 gr. mozzarela;
  • 100 gr. somon afumat;
  • 200 gr. paste spirale;
  • 100 gr. măsline;
  • 2 linguri ulei (am folosit din sâmburi de strugure);
  • câteva frunze de pătrunjel pentru decor;
  • sare;
  • Pe parcurs am mai adăugat
  • 2 roşii potrivite;
  • 150 gr. porumb dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de paste cu somon afumat:

Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem conform timpului de pe ambalaj, consistenţa să fie al dente, după care le clătim cu apă rece şi le lăsăm la scurs).

Spălăm şi curăţăm legumele.

Tocăm cepele mărunt şi le frecăm cu un praf de sare şi 2 linguri de ulei pentru a ieşi iuţeala din ele.

Tocăm şi celelalte ingredinte după plac, inclusiv mozzarela, somonul şi măslinele.

Amestecăm toate ingredientele iar la nevoie mai adăugăm ulei. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Atenţie la cantitatea de sare având în vedere că somonul, măslinele şi pastele fierte sunt deja sărate. Măslinele se pot desăra clătindu-le foarte des cu apă clocotită (15 minute).

2

Eu am folosit un mix de măsline (50 gr. măsline verzi umplute cu ardei şi 50 gr. kalamata, dar puteţi folosi de care aveţi şi de care vă plac).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

13.10.2015, 21:40

miki_a 1

14.10.2015, 00:06

Multumesc Buni!

miki_a 1

14.10.2015, 00:06

Multumesc Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]