Salata de vinete

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2009 | 4492 vizualizari

 

Am copt pentru prima data vinetele la cuptor, ca aveam pofta de salata de vinete, dar nu aveam chef sa-mi afum toata casa. Au iesit excelente ! S-au decojit foarte usor si s-au copt bine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 6 vinete
  • 1 ceapa
  • sare
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de mustar
  • ulei
  • 100 gr smantana
  • Lipii:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 110 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc. Mie nu imi plac facute la robot, imi place sa mai gasesc pe ici pe colo cate o bucata mai maricica, asa ca doar le-am framantat bine cu mainile.

Se pregateste maioneza. Eu o sporesc cu smantana. Se amesteca vinetele cu maioneza, se adauga ceapa data pe razatoare si sare dupa gust.

Am servit salata cu rosii, pe lipii din aluat dospit prajite in tigaia unsa cu unt. Totul a fost delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute si cascaval afumat