Salata de vinete

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2009 | 4524 vizualizari

 

Am copt pentru prima data vinetele la cuptor, ca aveam pofta de salata de vinete, dar nu aveam chef sa-mi afum toata casa. Au iesit excelente ! S-au decojit foarte usor si s-au copt bine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 6 vinete
  • 1 ceapa
  • sare
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de mustar
  • ulei
  • 100 gr smantana
  • Lipii:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 110 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc. Mie nu imi plac facute la robot, imi place sa mai gasesc pe ici pe colo cate o bucata mai maricica, asa ca doar le-am framantat bine cu mainile.

Se pregateste maioneza. Eu o sporesc cu smantana. Se amesteca vinetele cu maioneza, se adauga ceapa data pe razatoare si sare dupa gust.

Am servit salata cu rosii, pe lipii din aluat dospit prajite in tigaia unsa cu unt. Totul a fost delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rosii umplute cu branza