Am acceptat o provocare si mi-a iesit o muratura delicioasa!
- Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un castron, le saram si le lasam sa stea cateva ore.
- Se storc de apa ce o lasa si se prajesc pe gratar.
- Usturoiul se paseaza;
- Ardeii se taie feliute, fara vinisoare si seminte.
- Urmeaza sa facem straturile in borcane : asezam un rand de vinete prajite in borcane apoi adaugam putin usturoi, felii de ardei rosii si verzi, o foaie de dafin in fiecare borcan,patrunjel dupa care punem din nou un rand de vinete prajite, si tot asa pana umplem borcanele.
- Preparam o o solutie din apa, otet, sare si zahar, dupa gust si lasam sa dea 2-3 clocote.
- Deasupra fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de salicil, turnam solutie pana se umplu borcanele, le capsam, le punem la sterilizat timp de 20 minute de cand incepe sa fiarba apa in care le asezam, apoi le punem la dunst uscat.
Se pot servi ca si aperitiv,cum am facut eu, sau ca si garnitura.