M-am gandit sa incep saptamana cu o salata de orez, ca doar stiti cat de mult imi place orezul. Pot doar sa va spun ca este delicioasa si foarte usor de preparat.
Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa.
Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien.
Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un prosop de bucatarie.
Amestecam orezul cu ceapa, nucile, stafidele si ardeiul taiat.
Stoarcem lamaia. Peste sucul de lamaie adaugam ulei de masline pana ajungem la 125 ml. Adaugam apoi sosul de soia si usturoiul pisat.
Turnam totul peste restul de ingrediente si amestecam bine. Mai adaugam sos de soia, daca mai este nevoie.
Dam la frigider pentru cel putin o ora iar apoi servim.