Salata greceasca cu lipie de casa

de AlexTeacher in Salate, 22 Mar 2018 | 10346 vizualizari

 

O salata greceasca cu feta autentica, rosii dulci, masline kalamata si capere in ulei.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE SALATA
  • Branza Feta – 200 g
  • Rosii cherry cat mai colorate si mai coapte – cca 300 g
  • 1 castravete fabio
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapa rosie mica
  • Fresh-ul de la 1 lamaie
  • 50 ml de apa
  • 1 lingura generoasa de capere in ulei
  • 12-15 masline kalamata
  • 9-10 frunze de busuioc proaspat
  • 9-10 frunze de oregano
  • 4-5 frunze de menta
  • Sare si piper dupa gust
  • INGREDIENTE PITA
  • Drojdie uscata – 1 plic
  • Apa calduta – 250 ml
  • Faina – 400 g
  • Ulei de masline – 50 ml
  • Sare – 1 lingurita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca cu lipie de casa:

  1. Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia.
  2. Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta cca 6-8 minute, pana se incorporeaza toata faina. Pune aluatul intr-un castron, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l 2 ore la crescut la loc calduros.
  3. Taie castravetele pe jumatate pe lungime si apoi felii si pune-l intr-un castron.
  4. Taie ceapa julien, dar nu o pune direct in salata, las-o un pic in apa rece in care storci o lamaie. O sa ii mai taie din iuteala.
  5. Taie ardeiul gras rondele si pune-l peste castraveti. Continua cu rosiile cherry taiate pe jumatate.
  6. Adauga frunze proaspete de busuioc, menta si oregano si caperele in ulei stoarse bine.
  7. Pentru asezonare amesteca ulei de masline extravirgin, sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper.
  8. Pune si ceapa peste legume, toarna dressingul si amesteca. Pune apoi totul pe un platou mare si adauga deasupra masline Kalamata si branza Feta. Incearca sa cumperi o feta greceasca – reteta trebuie sa contina minim 70% lapte de capra.
  9. Pentru pita, portioneaza aluatul crescut in 4 bucati, fa 4 bile, infasoara-le cu folie de plastic si lasa-le 10 minute. Apoi intinde-le cu un sucitor si coace-le in tigaie cateva minute. Pentru a le pastra consistenta moale, scoate-le pe un tocator si acopera-le cu un prosop umed. 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca cu lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata greceasca(reteta proprie) cu pancakes