Salata Niçoise

de ExploraCuisine in Salate, 25 Mar 2011 | 11151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  200 g ton bucati      
  • 50 g file de ansoa      
  • 3 oua      
  • 3 cartofi      
  • 150 g fasole verde      
  • 4 rosii mici      
  • 100 g masline negre (eu am pus kalamata)      
  • 3 frunze de salata verde
  • Pt vinaigrette:       
  • 2 catei usturoi    
  • 6 linguri ulei de masline (eu am folosit ulei de floarea soarelui)  
  • 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)    
  • oregano proaspat    
  • sare, piper    
  • mustar optional (apare in poza, dar nu l-am folosit - are o aroma prea tare dupa parerea mea)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte.

Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o punem deoparte.

In timp ce cartofii si fasolea verde fierb, punem la fiert si ouale timp de 12 minute (sa fie fierte tari), le curatam de coaja si le dam deoparte.
Pregatim vinaigrette-ul intr-un bol mare : zdrobim usturoiul, punem peste oregano tocat marunt (e mai bun proaspat), adaugam uleiul, otetul, sare, piper (eu am renuntat la mustar)  si amestecam bine.

Taiem maslinele bucati, pregatim ansoa, rosiile si ouale le taiem sferturi si le punem deoparte.

Cand toate ingredientele sunt pregatite, punem in bolul cu sos cartofii fierti, fasolea verde, maslinele si rosiile si le amestecam usor cu o lingura, fara a le zdrobi.
Asezam cate o frunza de salata verde in farfurie si adaugam salata din bol peste care punem ansoa, bucati de ton si oua fierte.

Salata e foarte consistenta, sosul delicios, iar ansoa ii da o aroma deosebita. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton 2