Salata ruseasca

de marcelas in Salate, 3 Feb 2010 | 14230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari
  • 500g cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
  • 115g fasole verde taiata bucati mici
  • 115g mazare congelata
  • 115 g morcovi taiati fasii
  • 200g ton(in conserva)
  • 8 lg maioneza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1-2 catei usturoi zdrobiti
  • 4 castraveciori murati(in otet)- taiati felii
  • 1-2 linguri capere
  • masline negre
  • patrunjel pt. decor
  • 1 lg.marar taiat marunt
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii si legumele de apa in care au fiert;le trecem printr-un jet de apa rece,le scurgem bine, dupa care le lasam sa se raceasca complet.
Cand legumele s-au racit, le transferam intr-un castron incapator; adaugam tonul din conserva, rupt cu furculita in bucati mari.
Intr-un castron mai mic, amestecam maioneza cu sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper dupa gust.
Turnam amestecul de maioneza peste legume si ton. Adaugam castraveciorii murati, caperele, maslinele si mararul. Se amesteca totul cu grija.
Dam salata la frigider pana la servire. Se orneaza cu cele doua oua fierte tari, taiate in sferturi, si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]