Salau cu sos picant de saramura

de mihaelar63 in Salau, 22 Noi 2014 | 6687 vizualizari

 

M-am inspirat din prepararea saramurii . Doar ca am simplificat putin prepararea si am castigat timp.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg salau
  • 2 ardei iuti
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri pasta gogosari : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 10 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 lingurita Eros Pista [pasta de ardei iuti rosii]
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 limeta
  • 1/2 lingurita rozmarin verde
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml apa
  • 1 crenguta de oregano verde
  • 1 crenguta busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi chili
  • piper
  • faina alba .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu sos picant de saramura:

  1. Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba .
  2. Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant .
  3. Spalati si curatati legumele .
  4. Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei .
  5. Adaugati apa , sare, usturoi pisat , foaia de dafin , zaharul , lamia si limeta taiate felii,otetul de mere  , pasta de gogosari , Eros Pista , piper , fulgii de chili.
  6. Opriti focul si incorporati verdeturile : rozmarinul , oregano , busuioc , ardeiul iute rondele ,ceapa maruntita si patrunjelul verde .
  7. Mutati pestele copt intr-o alta tava si turnati peste el sosul cald de saramura .

TIPS-URI

1

Serviti cu mamaliguta calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu sos picant de saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:22

Da ? Bunica , nici nu am observat

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:22

Dia arata-mi prin semne daca nu vorbesti )

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:23

Ma bucur Ksenia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cod alb