Samosa cu pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2013 | 22218 vizualizari

 

Samosa provine din nordul Indiei si este raspandita prin intreaga lume. Reteta originala, daca nu gresesc, are umplutura de cartof fiert, mazare si bineinteles amestecul de condimente specific bucatariei indiene. Eu le-am facut cu ce am avut la indemana si am ajuns la concluzia ca bucatele facute in graba si cu ce avem prin frigider sunt cele mai bune :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 1 lingura cu varf faina de porumb(fina)
  • un varf de lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr carne de pui fiarta
  • 1 ceapa
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: ceapa se taie cat mai marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie fara a prinde culoare. Se adauga apoi sare, piper, ghimbir si curry si se amesteca bine. Inca pe foc, adaugam si carnea de pui taiata marunt, lasam putin sa ia gust apoi adaugam coriandru. Compozitia se transfera pe o farfurie intinsa pentru a se raci mai repede.

Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire din care taiem patrate si le umplem cu cate o lingura din umplutura(ca la coltunasi). Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetul pentru a nu iesi din umplutura cand le vom praji. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Se prajesc in ulei din abundenta si bine incins pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia, in functie de calitatea ei

2

Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga faina dar nu prea multa, aluatul trebuie sa fie destul de moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos de rosii cu bechamel