Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti timp dimineata puteti sa le faceti cornurile de cu seara iar dimineata sunt numai bune de luat la pachetel. Puteti sa folositi nutella,crema de alune, dulceata sau gem de orice fel. Sunt absolut delicioase. Reteta este pentru 'Pachetelul vesel".
Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Intr-un vas mare adaugam restul de faina, lingurita de miere, laptele, cele 13 g de unt si praful de sare. Amestecam totul cu drojdia crescuta. Compozitia trebuie sa fie omogena. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.
Framantam aluatul bine, pentru a iesi cat mai pufoase cornurile, iar apoi se pune intr-un vas is se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde cu sucitorul pe masa si se taie in raze. Prima data in doua, apoi in patru si in opt pana obtinem triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi si rulam. Punem cornuletele in tava cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am pus direct in tava) si le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Le dam la cuptor timp de 20 de minute la 170 grade C.
Pentru sandvis am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine. Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus 3 felii de pastrama,1 feliuta de rosie, ardei gras si feliutele de castraveti taiati pe lung. Am pus celalalta felie de paine deasupra si le-am pus in sandwich maker pe o parte si alta. Sunt delicioase.
1
Puteti sa presati deasupra cornurilor inainte sa le bagati la cuptor zahar brun sau sa puneti putina scortisoara.
2
Puteti sa faceti maioneza acasa,este mult mai delicioasa.