Reteta aceasta delicioasa o am de mult la favorite de la dragul nostru bucataras Motanel. Celebrele CROQUE MONSIEUR dar eu am vrut sa le numesc mai simplu.
I-au placut mult iubitului meu si cu siguranta o sa mai tot fac.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se rade cascavalul.
Se ung feliile pe marginile exterioare ( pe coaje) cu unt topit pentru o rumenire frumoasa.
Se pun in tava de copt 2 felii paine.
Se ung cu smantana.
Se pun cate 2 felii de sunca pe fiecare felie de paine.
Se presara sare si piper.
Se presara cascaval ras.
Se pun deasupra si celelalte 2 felii de paine.
Se ung deasupra cu smantana.
Se presara cascaval din abundenta.
Se introduce tava in cuptor 15-20 minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.
Se taie in diagonala si se serveste.
Delicios!!!
1
Pentru a fii mai rumenite se lasa cu 10 minute mai mult.
2
Se pot pune si alte condimente dupa gust.
3
Eu am folosit salam deoarece le-am facut pe la ore 23:00 :))