Saramură de macrou

de Panacris in Peste, 20 Ian 2013 | 5729 vizualizari

 

E prima oară când gătesc macrou;) După lungi căutări pe site, am descoperit senzaționala saramură de macrou a Oanei;) Așa că am ”purces” la treabă!

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspăt 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • ceapa galbenă 2 bucăți,
  • ardei verde 2 bucăți,
  • morcovi baby 6 bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii în bulion 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca mărunt, apoi se pun la dinstiuit, cu puțin ulei și apă. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, morcovii, verdeața și ardeiul iute, tocate mărunt, completându-se cu vin alb demisec, lăsîndu-se la fiert cca. 10 minute, până se îmbină gusturile. La final se adaugă usturoiul pisat. Peștele se prăjește pe grătarul incins, uns cu puțin ulei de măsline, cca. 5 minute pe fiecare parte. După ce s-a prăjit se pune în zeama de saramură și se servește cu mămăligă sau pâine, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 11:01

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

pe 04.12 la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]