Saramura de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 15 Apr 2018 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati de peste (nu file)
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei (kapia, gogosari, grasi, de care aveti la indemana)
  • 2 ardei iuti (verzi sau din aceeia in otet)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare de bucatarie grunjoasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si se pune pe gratar. Rosiile si ardeii grasi se pun si ei pe gratar. Intre timp se pregateste sosul. Intr-o oala se pun 1,5 litri de apa si se pun la fiert. Ardeii iuti (eu prefer pe cei in otet) se taie rondele, rosiile si ardeii copti se decojesc si se toaca marunt, mararul si patrunjelul se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Toate acestea se adauga in apa care fierbe. Se mai lasa pe foc cateva minute. In caz ca folositi ardei iuti cruzi, puteti pune si 1-2 lingurite de otet. Nu se adauga sare in sos pentru ca are pestele multa sare. Pestele se pune in sos si se lasa 10 minute, apoi puteti serviti alaturi de celebra mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap