Saratele

de claudiaO in Dulciuri, 22 Noi 2013 | 4945 vizualizari

 

Saratele...rontanele...numai bune de rontait langa o cana de lapte.
Mie imi place tare mult sa le fac in perioada sarbatorilor de iarna...cu forme specifice.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • untura de porc 3-4 linguri
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite otet
  • sare cca 1 lingurita
  • branza sfaramata cca 200 gr
  • apa calduta cca 1 cana si faina cat cuprinde
  • Ornamente:
  • ou batut
  • cascaval/branza ras(a)
  • seminte de susan si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. 

Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire.

Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea = cas afumat), seminte de susan si mac.

Se pun in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Se mananca cu pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu doriti sa folositi untura, se pot face si cu unt/margarina.

2

dupa o zi -doua devin mai fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri a la Bunica