Saratele

de Sim0na in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
  • 140 + 25 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.

A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.

Mie mi-au iesit doua tavi de saratele din cantitatile date.

Va invit la o saratea frageda si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele