Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 18029 vizualizari

 

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida sunt foarte simplu de facut. Diferenta este daca le faceti din aluat de foietaj cumparat sau il faceti in casa. Cel cumparat are margarina, cel facut in casa are unt dar e nevoie de un pic de munca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
  • Aluat de foietaj cu unt
  • 1 buc Galbenus de ou
  • 2 buc Chimen, mac, susan, parmenzan dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida:

Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.
4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.
5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra  cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.
6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.
Pofta buna!

Recomandam si covrigi bavarezi, covrigei sau grisine de dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]