Sarlota cu mere

de mamaieelena in Dulciuri, 26 Oct 2010 | 5903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg mere
  • 1 plic cu frisca
  • 125ml lapte
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 1si jumatate pachet cu gelatina granulata
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu mere:

Merele se curata de coaja si de mijlocul cu seminte apoi se taie in cuburi.Se pun intr-o cratita cu putina apa si se lasa la foc pana se inmoaie si se pot face piure .Cand apa s-a evaporat se adauga zaharul si il lasam sa fiarba cateva clocote. Se ia cratita de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece iar intre timp punem gelatina cu putina apa la inmuiat.Cand merele sunt inca calde se pune gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei completa se poate pune si scortisoara in mere.

Separat intr-un bol facem frisca din care oprim doua linguri pentru ornat.Piureul de mere si cu frisca o amestecam cu o lingura de lemn si se poate pune intr-o forma dupa preferinta.Eu inainte de a o deserta am pus pe fundul formei folie de plastic ca sa o pot desprinde usor din forma.Deasupra se poate pune pandispan sau felii de chec cum am pus eu ca am avut un rest in casa.In 3-4 ore se poate consuma dar nu inainte de a-l orna cu frisca pe care am pus-o deoparte dar si cu ciocolata rasa cu cutitul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere