Sarlota cu pere

de Floryella78 in Torturi, 30 Mai 2016 | 4221 vizualizari

 

Pentru desertul de duminica am cautat sa improvizez ceva cu ingredientele din dotare, iar produsul final :un desert racoros si delicios.

 

INGREDIENTE

  • pt blat clasic de tort:4 oua
  • 6linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt crema:4 oua
  • 400 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 40 gr faina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr mascarpone
  • un compot de pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu pere:

Preparam blatul:batem albusurile cu un praf de sare,cand capata un pic de consistenta adaugam progresiv zaharul,mixam pana compozitia devine tare si lucioasa in bec d'oiseau vorba francezului(adica cioc de pasare)si apoi adaugam galbenusurile amestecand cu o spatula de sus in jos iar la final faina amestecam de jos in sus pana la omogenizare.punem compozitia intr_o forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 min.Dupa ce sa copt il punem pe un gratar pana se raceste.

pt crema:facem o crema patissiere in felel urmator:laptele se pune la fiert,intr_un bol se pun ouale cu zaharul si vanilia si se mixeaza(eu am folosit de data aceasta ouale intregi ca sa nu arunc albusurile si crema a iesit foarte bine)cand sa topit zaharu punem si faina si omogenizam compozitia.Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere il turnam peste compozitia cu oua amestecam bine apoi punem din nou la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Turnam aceasta crema intru-un recipient intins ,punem foliepetru a nu face crusta si lasam sa se raceasca complet.Itr-un bol topim ciocolata alba la microunde sau bain marie o lasam sa se racoreasca.Cand crema patissiere sa racit o punem intr-un bol peste care punem mascarpone si mixam.Cand sa omogenizat punem si ciocolata alba si mai mixam pana obtinem o crema fina si consistenta.

Montam:intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem blatul de tort pe care il insiropam cu siropul din compot punem cercul iar in interiorul cercului asezam felii de pere imprejurul cercului,turnam un strat de crema de un centimetru nivelam bine punem bucati de pere din compot apoi punem inca un strat de cremaNivelam frumos iar deasupra puteti decora cu felii de pere eu ma-m grabit si am pus doar cateva cuburi deasupra.Tortul se pune cateva ore la rece apoi se serveste.

TIPS-URI

1

daca doriti sa il mancati mai repede puneti tortul o ora la congelator asa puteti sa il taiati fara probleme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni