Sarmale

de nadea68 in Porc, 29 Dec 2013 | 3266 vizualizari

 

...si a venit si randul sarmalelor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc+vita
  • frunze de varza murata
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte.

Preparam umplutura

Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute.

Intr-un castron punem carnea,ceapa cu orezul,sare,piper si marar.

Amestecam bine.Luam cate o frunza de varza si invartim sarmale.Se pune o lingura de carne pe o margine de frunza si se invarte strans dupa care se baga inauntru capetele sa nu iasa carnea afara.

Asezam sarmalele intr-o oala in care mai intai am pus varza taiata marunt.

Dupa ce am asezat toate sarmalele,mai punem si deasupra varza taiata marunt.

Deoparte fierbem apa cu un pic de sos de rosii si varsam peste sarmale atat cat sa le acopere.

Lasam la fiert 30-40 minute pana e gata orezul.

Servim cu smantana.

TIPS-URI

1

ultimele minute oala cu sarmale o putem baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si afumatura