Sarmale

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2014 | 3566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 carne tocata de porc
  • un sfert de cana de orez
  • 2 cepe mai mici
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina (optional)
  • afumatura de care aveti
  • bulion
  • 1 varza murata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de faina ( eu am pus). Formam sarmalute in foi de varza si le asezam intr-o oala, dupa primul strat asezam bucatele de carne afumata si tot asa, la final punem o lingura de bulion, acoperim cu frunze de varza si punem apa fierbinte pana sa acopere totul, si dam la foc timp de 2 ore.

Pofta buna!!! 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune sarmalele in oala puneti niste frunze de varza la fund;

2

Eu deobicei fac sarmalele fara prajeala, imi par mai gustoase;

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman