Sarmale

de Lorra in Porc, 8 Feb 2015 | 3766 vizualizari

 

Pentru o masa satioasa !

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate medii
  • 700 gr carne tocata
  • 4 cepe
  • o cana orez
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora.

Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat.

Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate.

Se  spala varza murata si se pregatesc frunzele taiate la dimensiunea dorita, mie imi plac sarmalutele mici.

Restul de frunze ramase in plus sau rupte se toaca marunt si se aseaza un strat pe fundul cratitei in care urmeaza sa fierbem sarmalele (se pastreaza jumatate din cantitatea de varza tocata pentru a aseza si la final un strat).

Se aseaza sarmalutele in cratita, una langa alta fara a lasa spatiu intre ele, se mai presara printre ele putin cimbru, dupa ce s-au asezat straturile de sarmale se inchide totul cu nu capac din restul de varza tocata.

Se amesteca 2-3 linguri de pasta de tomate cu apa si se adauga in cratita cat sa acopere bine sarmalele si sa fie peste ele cu vreo 2 degete.

Se fierb la foc mic timp de 2 ore.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliga si smantana

2

Se poate pune costita afumata in oala la fiert

3

Dupa gustul fiecaruia, la umplutura se poate folosi morcov ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ceafa afumata