Sarmale

de cristinutanicolita in Porc, 23 Apr 2017 | 3343 vizualizari

 

Delicii de Paste. 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata de porc
  • 3 lg pasta de rosii
  • 3 cepe
  • boia dulce
  • 4 lg orez
  • 1 lg pisatura
  • cimbru
  • 1 ou
  • foile de la 4 verze mari, murate
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Punem carnea tocata intr-un castron. 

Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt. 

Orezul il spalam. 

Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și cimbrul si omogenizam bine.

Intr-o cratiță, punem varza tocata. Luam o foaie de varza, punem carne si impachetam sarmaua. Procedem la fel pana terminam carnea. 

Punem sarmalele in cratita, punand foi de dafin printre ele. Le acoperim cu foi de varza (sau varza tocata) si punem apa.

Le fierbem la foc mic, 3-4 ore. Le servim cu smantana, ardei iute sau piftie asa ca la noi in Oltenia. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Pisatura: Slanina sarata si afumata (cu tot cu sorici) data prin masina de tocat carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat